Vårt åtagande

Alla Decadent Copenhagen-produkter är gjorda för att hålla hela livet. De är alla handgjorda i Turkiet av ett högkvalitativt, lokalt förädlat läder, som också är en restprodukt från livsmedelsindustrin, vilket säkerställer att inget djur dödas med det enda syftet att göra en väska. Detta är också en del av vår zero-waste-policy, som säkerställer att inget läder går till spillo; avskärningar görs om till förstärkningar, nyckelringar och andra add-ons. Detta har, från tidernas begynnelse, varit och kommer alltid att vara kärnan i Decadent.

Arvet från Decadent är baserat på varlig hänsyn till alla människor vi arbetar med samt djuren från vilka vi hämtar vårt läder, och detta, utöver vår one-point production i Turkiet, visar de hållbara initiativ som vi bygger vår verksamhet på. På Decadent väljer vi att producera baserat på efterfrågan och inte i stora kvantiteter för att undvika alltför stort lager. Vi strävar efter att kontinuerligt utvecklas och anpassa oss till en ständigt föränderlig miljö och verksamhet, genom att noggrant handplocka våra partners och leverantörer, samt hålla vårt koldioxidavtryck på ett minimum.

Designfilosofin bakom Decadent Copenhagen värdesätter tidlösa klassiker, som är oberoende av säsonger och trender. Dessutom har vi hållit vår everantörskedja kort för att få högsta möjliga kontroll och standard, vilket visar sig i vårt garveri, som vi arbetat med i 13 år, som innehar ISO 45001-certifikat samt Gold Status hos Leather Working Group och följer REACH. Vi har en mycket nära partner- och vänskap med vår produktionsanläggning i Turkiet och de producerar och samarbetar bara med andra varumärken som vi känner oss samordnade med i strategi och tankesätt.

 

På Decadent Copenhagen strävar vi efter att göra skillnad på många nivåer och engagerar oss i Social Responsibility, vilket manifesteras genom våra olika kampanjsamarbeten med The Heart Association, Fight Against Cancer och Mother Aid genom åren, och vår donationer av intäkterna från försäljningen till dessa viktiga ändamål. Som en kostnadsfri tjänst erbjuder Decadent Copenhagen Life Extension Services, vilket innebär att kunder till en viss grad kan få sina väskor reparerade i vår flaggskeppsbutik i Köpenhamn. Detta hjälper oss att avsevärt förlänga livslängden på våra produkter.