Little Louisiana

Little Louisiana

Vi är glada att kunna dela det senaste inslaget från vår ägare och kreativa chef, Karina Mundt Holsts hus, Little Louisiana i Plaza Magazine.

Vänligen hitta ett utdrag ur artikeln nedan.

Karinas man är mäklare och sökte land och rike efter ett nytt hus, men det var Karina som slutligen hittade drömhuset utanför Köpenhamn, för snart fem år sedan. Huset är ritat av arkitektduon som ligger bakom det danska konstmuseet Louisiana, Jørgen Bo och Vilhelm Wohlert, vilket syns direkt på den horisontella fasaden och de höga panoramafönstren.

Precis som muséet smälter in i naturen tycks Karinas hus nästan kika fram ur en öppning i den sluttande tomten. Det är ritat och byggt under samma tidsperiod som museet och kallas lilla Louisiana.

60-talsvillan är inredd med personlighet och har en klassisk och tidlös aura. Karina har letat efter design som klingar med husets arkitektur och historia, som de föll pladask för.

"Vi ville hitta inredning från samma tidsperiod som huset eller tidigare men ha en twist av moderna möbler och konstverk."

Karina älskar konst och huset är främst smyckat med danska konstnärer. I övrigt har hennes konst ingen gemensam nämnare, hon vill att alla verk ska uttrycka sin egen berättelse. På samma sätt har hon många arvegods i hemmet som berättar hennes historia. Huset badar i dagsljus från stora glaspartier och låter tavlor och skulpturer få glänsa, precis som hos husets förebild.

Medan hennes stil på väskor är minimalistisk beskriver hon hemmet som dekorativt och mysigt. Hon gillar inte rena ytor hemma, saker får gärna vara framme. Hemmets helhet liknar hon vid en outfit där stilar kan blandas, minimalism kan vara en av dem. Handväskan för henne är grädden på moset i en outfit.